Грузія і НАТО засудили візит Путіна до Абхазії

08:53, 09.08.2017

НАТО засуджує візит президента Росії Володимира Путіна до невизнаної республіки Абхазія з нагоди дев'ятої річницї збройної агресії Росії проти Грузії.

 

Про це йдеться у заяві прес-служби Альянсу, оприлюдненій світовими агенціями у середу.

 

"Візит президента Путіна в грузинський регіон Абхазія у дев'яту річницю збройного конфлікту підриває спроби міжнародної спільноти знайти мирне і узгоджене рішення конфлікту", - йдеться у заяві.

 

Також поїздку російського лідера розкритикувало МЗС Грузії. Відомство заявило, що візит російського лідера є продовженням цілеспрямованої політики Москви проти Грузії.

 

"Подібна цинічна дія у дев'яту річницю серпневої війни служить узаконенню з російської сторони насильницької зміни державних кордонів суверенної держави шляхом військової агресії, етнічної чистки і окупації. Цим ходом Кремль також безрезультатно намагається підтримати, і легітимізувати свої окупаційні режими", - наголошується в заяві грузинських дипломатів.

 

Зазначимо, що Путін прибув до Абхазії напередодні, цей візит став першим з 2013 року. Російський президент зустрівся з лідером невизнаної республіки Раулем Хаджимбою, заявивши, що між Москвою і Сухумі склалися "абсолютно особливі відносини".