Муженко нарахував на Донбасі 40 тисяч окупантів і бойовиків

16:33, 08.08.2017
Муженко нарахував на Донбасі 40 тисяч окупантів і бойовиків

Віктор Муженко дав інтерв'ю під час перельоту в Ан-26.

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко стверджує, що українській армії протистоять до 40 тисяч російських військовослужбовців і завербованих ними найманців на Донбасі станом на сьогодні.

 

Про це генерал армії Муженко заявив у інтерв'ю Liga.net , оприлюдненому у вівторок.

 

"Загальна кількість, яку ми визначили, на сьогоднішній день складає близько 39-ти, до 40 тисяч. Це загальне військове угруповання", - сказав начальник Генштабу ЗСУ.

 

Муженко уточнив, що йдеться як про кадрових російських військовослужбовців, так і про найнятих ними бойовиків.

 

"Наприклад, за інформацією затриманого російського контрактника Агєєва, в складі того підрозділу, в якому він проходив службу, близько 30% становили саме кадрові російські військовослужбовці", - розповів генерал.

 

За його даними, захоплені документи засвідчують, що на Донбасі воюють як кадрові російські військові, так і громадяни Росії, які позиціонують себе як «ополченці», тобто мешканці Луганщини і Донеччини, якими вони не є.

 

Нагадаємо, 24 червня в зоні АТО було знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу противника, в результаті двох бойовиків було вбито, в тому числі командира ДРГ Олександра Щербака, який виявився громадянином РФ і кадровим російським офіцером.

 

Крім того, в полон потрапив російський військовослужбовець-контрактник Віктор Агєєв.