У Московському суді застрелили трьох арештантів під час втечі (фото)

16:54, 01.08.2017
У Московському суді застрелили трьох арештантів під час втечі (фото)

З Московського обласного суду після стрілянини евакуювали всіх працівників і відвідувачів.

П’ятеро арештованих напали на конвой у ліфті Московському обласному суді у вівторок. Утім, конвоїри застрелили трьох підозрюваних у бандитизмі під час проби заволодіти їхньою зброю, ще двох – поранили.

 

Бандитам вдалося поранити або травмувати трьох правоохоронців.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на МВС Росії у вівторок.

 

За даними поліції, охорона конвоювала п'ятьох арештованих. Під час перевезення в ліфті вони напали на конвоїрів, спробувавши заволодіти їхньою зброєю.

 

"При аварійному відкритті ліфта при спробі втекти троє заарештованих були ліквідовані, двоє поранені. Співробітник Росгвардії отримав вогнепальне поранення і був госпіталізований, двоє співробітників поліції отримали різні тілесні ушкодження", — розповіла начальник прес-служби ГУ МВС по Московській області Тетяна Петрова.

 

За словами речниці Московського облсуду Наталії Осипової, після стрілянини з будівлі суду евакуювали всіх співробітників і відвідувачів, а всі засідання було відкладено.

 

 

Порушено кримінальну справу про посягання на життя співробітника правоохоронних органів, розкрадання зброї і замах на втечу.

 

«Під час судового засідання у своїй справі ми чули в будівлі не менш як 20 пострілів. За свідченнями очевидців, у когось зі співробітників (конвоїрів) забрали зброю і стріляли по співробітниках. Я бачила одного пристава - жінку, яка була вся в крові. Кажуть, поранений ще один чоловік», - повідомила пресі адвокат Софія Рубасська.

 

В Красногорській станції швидкої допомоги розповіли, що до будівлі Мособлсуду виїхала бригада медиків. Одного постраждалого доставили в лікарню в Підмосков'ї.

 

"Поступив чоловік-судовий пристав, і начебто сказали, швидка ще жінку повинна привезти, теж співробітницю. Чоловіка госпіталізували, стан середньої важкості", — розповіли журналістам в лікарні.

 

Так звана "банда ГТА" отримала сумну популярність після серії нападів на водіїв у Підмосков'ї. Учасники угруповання розкладали на трасі шипи, а після того, як проїжджаючий автомобіль зупинявся, пробивши шини, розстрілювали водія і пасажирів. Жертвами банди, що отримала назву на честь комп'ютерної гри, стали 17 осіб.