Красногорівку обстріляли з мінометів: один загиблий, шестеро поранених

10:52, 30.07.2017

Російські окупанти прицільно обстріляли з мінометів позиції ЗСУ в районі Красногорівки на маріупольському напрямку в суботу. Внаслідок обстрілу один захисник України загинув, шестеро бійців поранено.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в неділю.

 

За даними штабу, на маріупольському напрямку близько 8:00 ранку бойовики вдарили з міномету калібру 120 міліметрів по позиціях сил АТО на підступах до Красногорівки.

 

«Три міни лягли неподалік опорного пункту ЗСУ. В результаті цього обстрілу один військовослужбовець загинув, шестеро дістали поранення різного ступеню», - йдеться у повідомленні.

 

Українські військові зазначають, що вже не вперше поодинокі прицільні обстріли позицій сил АТО призводять до жертв.

 

"І хоча українська сторона суворо дотримується перемир’я, майже на кожен обстріл бойовиків від наших бійців йде асиметрична відповідь. Кожен український загиблий і поранений буде дорого коштувати ворогу", - наголосили в прес-центрі штабу АТО.

 

Так, протягом минулої доби сили АТО 11 разів відкривали щільний вогонь у відповідь, «жорстко примушуючи злочинців дотримуватись режиму тиші».

 

Зі свого боку, інформаційні ресурси самопроголошених терористичних ДНР і ЛНР повідомили про двох поранених мирних мешканців на західній частині окупованого  Донецька. Мовляв, перемир’я нібито порушили саме ЗСУ.

 

Але підтвердження цієї інформації з незалежних джерел немає.