Столтенберг відкрив представництво НАТО в Україні

16:46, 10.07.2017
Столтенберг відкрив представництво НАТО в Україні

Іванна Климпуш-Цинцадзе і Єнс Столтенберг під час відкриття представництва НАТО у Києві.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе відкрили нове приміщення представництва Північноатлантичного альянсу в Україні в понеділок.

 

Про це повідомляють вітчизняні ЗМІ.

 

«НАТО вперше у своїй історії створює унікальне представництво саме в Україні – країні, яка має статус особливого партнера. У жодній іншій країні-партнері Північноатлантичного Альянсу НАТО немає подібного повномасштабного дипломатичного Представництва», - наголосила пані Климпуш-Цинцадзе.

 

На її думку, ця подія також має глибоке символічне значення, оскільки «у ці дні ми фактично відкриваємо нову сторінку у відносинах нашої держави з Північноатлантичним Альянсом».

 

 

У свою чергу, Генсек НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс зміцнюватиме підтримку Україні.

 

"НАТО й надалі надаватиме практичну та політичну допомогу Україні. Ми стоїмо пліч-о-пліч  з Україною у її боротьбі за свій суверенітет та територіальну цілісність та будемо продовжувати та поглиблювати свою практичну підтримку Україні у багатьох сферах", – заявив пан Столтенберг.

 

За його словами, у новому приміщенні представництва НАТО в Україні також розмістяться офіс зв’язку НАТО та центр інформації та документації НАТО.

 

"Нове приміщення, нові умови роботи представництва НАТО дасть можливість ще ефективніше працювати нам спільно, щоб допомогти Україні у процесі її реформування та підвищити рівень обороноздатності цієї країни", – зазначив Генсек НАТО.

 

Зазначимо, 10 липня генсек НАТО на чолі делегації Альянсу взяв участь у засіданні комісії "Україна – НАТО" у Києві.

 

Він також закликав Росію вивести тисячі своїх військових з України.