«Друга Гіві та Мотороли» спіймали під час втечі до Придністров'я

17:21, 09.07.2017
«Друга Гіві та Мотороли» спіймали під час втечі до Придністров'я

Терорист "Санич" втікав через Україну (Андрій Цаплієнко)

Контррозвідка Служби безпеки України провела операцію, в ході якої було затримано одного з друзів "Мотороли", "Гіві"  та Захарченка  - російського полковника Валерія Олександровича Гратова з позивним "Санич". Затриманий є діючим інструктором донбаських бойовиків, в минулому - керівник особистої охорони лідера невизнаного Придіністров'я.

 

"Санича" було затримано на переході із України в Придністров'я.

 

Як повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко на сторінці у Фейсбук "Українська контррозвідка отримала дані про намір ФСБ Російської Федерації призначити замісником "міністра держбезпеки Придністров'я" свою людину. Головна умова - він має бути кадровим військовим з досвідом бойових дій. На Донбасі. На стороні бойовиків. Така людина швидко знайшлася." Валерій Гратов на Донбасі з 2014 року, офіційно - голова "Союзу десантників Донбасу".

 

"Санич"  має солідний послужний список на Донбасі, був відзначений за виконання бойових задач в ЛНР та ДНР, активний учасник бойових дій на стороні окупантів від самого початку і до тепер. Андрій Цаплієнко зазначає "зверніть увагу на дату - 29 серпня 2014 року - і на один із пунктів українського марштуру "Санича". Іловайськ. Це час і місце прямого російського вторгнення на територію України. Віроломного вторгнення тих самих повітряно-десантних військ РФ, форму яких носить Гратов".

 

Валерій Гратов фактично був відпрвлений в Україну для розпалювання війни та передав з Москви в Донецьк інструкцію для бойовиків. Портфоліо "Санича" рясніє фотографіями з "відомими" донбаськими головорізами - "Моторолою", "Гіві", Безлером, Захарченком, Мозговим і т.д.

 

"Санич" або ж російський полковник Валерій Гратов намагався втекти до Придністров'є з підробленим українським паспортом.