Януковичу пообіцяли державних адвокатів

08:02, 06.07.2017

Колишній президент Віктор Янукович, якого слідчі Генпрокуратури обвинувачують у державній зраді, буде забезпечений державними захисниками в разі відкликання своїх адвокатів із процесу.

 

Про це повідомив прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко у середу ввечері.

 

"Якщо буде така заява (про відкликання адвокатів Януковичем – Ред.), то я вважаю, що суд прийме рішення про залучення безкоштовного захисника від держави, і обвинувачений Янукович буде забезпечений безкоштовним державним захисником з розгляду цієї справи", - сказав пан Кравченко, коментуючи намір Януковича відкликати своїх адвокатів.

 

Прокурор не висловив припущень про причини такого рішення Януковича, однак зазначив, що це його законне право.

 

У четвер в Оболонському районному суді Києва продовжиться процес у справі про держзраду Януковича.

 

Він звинувачується в Україні в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (мова йде про поплічника як одного з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) КК України.

 

3 липня Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що Янукович може брати участь в судовому розгляді справи за обвинуваченням його в державній зраді тільки на території України, яка гарантує йому безпеку.

 

Тоді як Віктор Янукович оголосив  середу ввечері, що не бажає брати участь в ініційованому Україною судовому процесі у кримінальному провадженні про державну зраду, «підсумок якого заздалегідь визначений» і відкликає з суду своїх адвокатів, хоча не сумнівається в їхній кваліфікації.