Позиції українських військових в Гнутово в обстріляли з Градів

08:49, 04.07.2017
Позиції українських військових в Гнутово в обстріляли з Градів

Град-П (Партизан) бойовики примінили під Гнутово

Позицій українських військових поблизу Гнутово в Донецькій області проросійські терористи обстріляли із реактивних систем залпового вогню "Град-П".

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Вчора ми повідомляли про щільний артилерійський обстріл позицій сил АТО, який відбувся зранку в районі Гнутового. Впродовж вчорашнього дня було з'ясовано, що окупанти, окрім систем ствольної артилерії, використовували й переносні реактивні пускові установки "Град - П" ("Партизан")", - зазначено в повідомленні.

Окрім забороненої артилерії, спонсоровані Росією терористи приміняли стрілецьку зброю та великоваліберні міномети, порушуючи домовленості про перемир'я.

"Впродовж минулої доби бойовики 22 рази застосовували зброю проти підрозділів ЗС України, які виконують завдання в межах АТО. Інтенсивність ворожого артилерійського вогню вздовж усієї лінії бойового зіткнення вчора відносно знизилась, однак такі обстріли остаточно не припинились", - ідеться в повідомленні.

Військові деталізували напрямки та інтенсивність обстрілів.

Приморський напрямок. Вісім разів проросійські незаконні збройні формування застосовували зброю на цій частині фронту.Зокрема, ввечері окупанти з 82-мм мінометів обстріляли оборонні укріплення ЗСУ поблизу Водяного. Дещо згодом загарбники застосовували там ручні протитанкові гранатомети.Неподалік Широкиного окупанти били з озброєння БМП. А біля Новотроїцького, Гнутового, Лебединського та Павлополя, противник вів вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок. Всього, впродовж минулої доби на цьому напрямку зафіксовано 7 ворожих обстрілів.
Після активізації снайперських груп противника на Світлодарській дузі бойовики ввечері порушували перемир'я у південному передмісті Авдіївки, поблизу Опитного та в районі Майорська. Використовували бандформування виключно піхотне озброєння, зокрема гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Луганський напрямок. Тут також зафіксовано 7 ворожих обстрілів.
Артилерійського озброєння на цій частині лінії зіткнення противник не використовував. Натомість, знову під вогонь окупантів з гранатометів та стрілецької зброї минулої доби потрапили опорні пункти українських захисників неподалік Новозванівки, Станиці Луганської, Донця, Жовтого та Валуйського. Окрім того, ще до світанку поблизу Новотошківського "працював" ворожий снайпер.