Під Ясинуватою ворог намагається посунути лінію фронту танками

16:12, 30.06.2017
Під Ясинуватою ворог намагається посунути лінію фронту танками

Обстріли в районі Кам'янки. (Фото з ФБ-сторінки 72-ї бригади)

Бойовики терористичної ДНР не припиняють спроб перемістити лінію фронту в так званій «сірій зоні» в районі селища Кам'янка Ясинуватського району Донецької області.

 

Про це повідомляє 72 Гвардійська ОМБР на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю.

 

«Обстріли противником Кам'янки, Новоселівки та інших сіл поблизу Авдіївки: цілий день села просто рівняли з землею. Крім мінометів, противник використовував танки та самохідну артилерію. Обстріли почалися з 10:00 ранку і тривали до пізньої ночі четверга; є пошкодження житлових будинків та господарчих споруд», - йдеться у повідомленні бригади.

 

Заступник командира 72-ї бригади підполковник Олександр Самарський додав у коментарі "Інтерфакс-Україна": "Минулої ночі бойовики зайшли в "сіру зону" і спробували зайняти там позиції. Судячи з усього, вони намагаються домогтися успіхів на тлі відсутності будь-яких перемог взагалі".

 

За словами полковника,  ворог застосував танки, мінометри калібру 120мм, "Василек" та САУ. Обстріли йшли з боку Ясинуватої та Крутої Балки.

 

Пан Самарський зазначає, що при цьому, українські військові дотримуються мінських домовленостей, а також домовленості про "хлібне перемир'я".

 

"Ми відкриваємо вогонь лише в разі реальної загрози життю наших бійців", - сказав заступник комбрига.

 

Пан Самарський розповів, що наразі у Кам’янці проживає 56 сімей, з них 5 - багатодітні.

 

«До цього часу в селі залишається група капеланів, які приїхали допомогти цивільним і спершу не змогли виїхати через обстріли, а потім вирішили лишитися, бо місцеві мешканці, постраждалі від обстрілів, потребують духовної підтримки і психологічної допомоги», - зазначається також на сторінці 72-ї бригади у соцмережах.