Львів передав вирішення сміттєвої кризи владі області

08:25, 30.06.2017

Львівська міськрада прийняла рішення "Про організацію вивезення твердих побутових відходів в місті Львові до 30.06.2019", згідно з яким міськрада тимчасово передає Львівській ОДА повноваження з вивезення та захоронення відходів.

За проект проголосували 55 з 64 депутатів, інформує видання "Новое время".

Згідно з рішенням, влада Львова передає структурам Обласної державної адміністрації повноваження з вивезення та захоронення відходів з міста на два роки.

Також міськрада рішенням передає у тимчасове управління КП Львовспецкоммунтранс - комунального оператора ринку відходів.

Крім того, влада Львова зобов'язалися до 10 липня сплатити фірмам-перевізникам відходів компенсації за вивезення сміття на суму 150 млн грн. У 2018 році ця сума складе 300 млн, а в першій половині 2019 року - ще 150 млн грн.

Нагадаємо, колапс системи утилізації сміття у Львові стався після пожежі на звалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області. 30 травня 2016 року приблизно о 15:30 на звалищі сталося обвалення сміття. Під завалами загинули троє пожежників і один комунальник.

Пізніше влада Львова була змушена вивозити сміття на полігони в інших областях України, що викликало опір як з боку місцевої влади, так і на державному рівні.

Як повідомляла "УМ", голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка попросив мера Львова Андрія Садового передати ОДА функції щодо вивезення сміття на два роки.