Україна закликає бойовиків припинити обстріли, щоб у школах змогли провести випускні вечори

08:11, 23.06.2017

Штаб АТО запропонував ввести "освітній день тиші" - припинити обстріли та встановити перемир'я - на період випускних вечорів у школах.

Про це повідомили в штабі на сторінці в Facebook.

"Згідно ініційованої штабом Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей пропозиції "Освітній день тиші" пропонується встановити в період з 08.00 год. 24 червня 2017 року по 00.00 год. 26 червня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

22 червня командування Штабу антитерористичної операції звернулося з даною пропозицією до Спільного центру по контролю і координації питань припинення вогню.

Штаб АТО закликає проросійських бойовиків зупинитися на час проведення одного із найважливіших днів у житті дітей.

"Прощання зі шкільними товаришами, вчителями – це перехід випускників у зовсім інше життя. Ми, дорослі, відчуваючи усю повноту відповідальності, маємо робити усе можливе, аби прощання з дитинством у них запам’яталося на все життя. Нині по обидва боки лінії зіткнення сторін проживає чимало української молоді, яка 24 червня востаннє почує шкільний дзвоник та вихором «Шкільного вальсу» попрощається зі стінами, що за роки навчання стали рідними. На наше глибоке переконання, цього дня має звучати лише музика душі та серця", - зазначив заступник керівника АТО.

Нагадаємо, раніше, 21 червня, тристороння контактна група підтримала звернення місцевих рад про початок так званого "хлібного перемир'я" - дотримання режиму тиші на час збирання врожаю.