В ізоляторі Києва повісили організатора нападу на Тетяну Чорновол

15:42, 15.06.2017
В ізоляторі Києва повісили організатора нападу на Тетяну Чорновол

Авторитета "Нетрика" чомусь не перевели до Лук'янівського СІЗО попри рішення суду.

Кримінального авторитета Олега Нетребка (на прізвисько «Нетрик»), якому інкримінували організацію нападу на журналістку Тетяну Чорновол (нині народний депутат – Ред.), повісили у камері ізолятору тимчасового тримання, що у Косогорському провулку в Києві.

 

Про це з посиланням на власні джерела повідомив народний депутат Віталій Купрій на своїй сторінці у Facebook  в четвер.

 

"Ключового свідка в справі Майдану зачищено!" – констатує у своєму дописі пан Купрій.

 

                                                              Олег Нетребко "Нетрик". 

 

На його думку, вбивство «Нетрика» в камері є очікуваним, адже саме він міг розповісти про злочини правоохоронців під час Революції гідності. Тим більше, що деякі з цих правоохоронців, за словами депутата, до цих пір перебувають на посадах.

 

«Ще під час Майдану я знав деталі цього нападу оскільки один із його учасників був моїм сусідом з міста Кам'янське. Саме «Нетрик» найняв банду з мого рідного міста на виконання цього злочину», - зазначає Віталій Купрій.

 

Депутат також додає: «Замовником цього злочину було керівництво тодішньої міліції, зокрема в.о. київського начальника Валерій Мазан, якого я також знав особисто. Адже саме він надав вказівку знищити матеріали оперативно-розшукової справи, якою було встановлено осіб, що організовували замах на мене в квітні 2012 року».

 

Правоохоронці наразі не прокоментували інформацію про вбивство "Нетрика", тоді як депутат Купрій у коментарях до свого допису стверджує, що отримав підтвердження цієї інформації з кількох джерел.

 

Нагадаємо, у грудні 2013 року під час Євромайдану зловмисники зупинили авто з Тетяною Чорновол на Бориспільській трасі, після чого її було жорстоко побито. При цьому, слідство встановило, що нападники мали на меті вбити Чорновол, зіштовхнувши її машину з дороги.

 

За словами самої Тетяни Чорновол, напад на неї було вчинено за особистим розпорядженням Віктора Януковича.

 

Згідно відкритих даних, 47-річний Нетрик був сином заступника начальника міліції Кам'янського. Перебував у міжнародному та національному розшуку.

 

Печерський районний суд Києва затримав Нетрика у травні, після того як Білорусь видворила його до України.

 

За даними слідства, безпосередні виконавці злочину - підлеглі «Нетрика», а також  члени Кам'янського організованого злочинного угрупування - Зінченко, Залюбовський, Корнілов нині переховуються у Росії.