Ілля Кириченко загинув на «опорнику» під Кримським

09:54, 12.06.2017
Ілля Кириченко загинув на «опорнику» під Кримським

Ілля Кириченко назавжди лишився 29-річним.

Солдат 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади Ілля Кириченко загинув під час ворожого мінометного обстрілу опорного пункту ЗСУ поблизу селища Кримське Луганської області у суботу близько 21:30.

 

Про загибель воїна повідомляє 93-тя ОМБр на своїй сторінці у Facebook.

 

29-річний уродженець міста Жовті Води Дніпропетровської області Ілля Кириченко саме перебував на бойовому чергуванні коли почався ворожий обстріл з артилерії, мінометів та гранатометів.

 

«В один з таких періодів «перемир’я», приблизно о 21:30, стрілець-помічник гранатометника солдат Ілля Кириченко піднявся до брустверу, аби оглянути периметр. Пролунав вибух – терористи зненацька розпочали мінометний обстріл. Бронежилет і шолом на цей раз не допомогли – солдат отримав поранення не сумісне з життям», - йдеться у повідомленні 93-ї бригади.

 

Не зважаючи на те, що солдат Кириченко порівняно недавно почав служити в одному з механізованих батальйонів 93-ї бригади, він «швидко встиг завоювати повагу й авторитет серед бойових побратимів».

 

«Він був дисциплінованим, грамотним, відважним бійцем. Й залишився вірним своєму воїнському обов’язку до кінця. Ілля був фізиком, мав вищу освіту, проте свідомо вирішив, що його місце – серед захисників України. І віддав заради нашого народу і країни найдорожче – власне життя», - зазначає Командування бригади.

 

Командири і бойові побратими висловили щирі співчуття рідним та близьким полеглого героя.

 

Точну дату та час поховання Іллі Кириченка з військовими почестями у Жовтих Водах повідомлять згодом.

 

Нагадаємо минулої суботи на східному фронті загинуло 4 захисників України, минулої неділі - ще 2 воїнів.