У Черкасах затримали наркоділків із кокаїном з Латинської Америки

07:03, 12.06.2017
У Черкасах затримали наркоділків із кокаїном з Латинської Америки

"Важкі" наркотики з Латинської Америки реалізовували у Черкасах.

Співробітники Служби безпеки та Нацполіції припинили діяльність угруповання, яке реалізовувало великі партії контрабандних «важких» наркотиків у Черкаській та Київській областях. Ділків було затримано у Черкасах цими днями.

 

Про це «УМ» повідомили у прес-службі Черкаського облуправління СБУ.

 

Правоохоронці кажуть, через розгалужену мережу дилерів наркоторговці збували «важкі» наркоти та психотропи, у тому числі кокаїн, контрабандно ввезений з однієї з країн Латинської Америки.

 

Встановлено, що організатор наркоугруповання, до якого входить понад десять активних учасників, мешкає в Черкасах та перебуває під слідством за вчинення аналогічних злочинів

 

Наразі оперативники затримали організатора та чотирьох його спільників в обласному центрі під час реалізації  амфетаміну та метадону.

 

Під час обшуків за місцем їхнього проживання було виявлено один кілограм кокаїну, два кілограми амфетаміну, по п’ятсот грамів героїну та метадону, п’ять літрів ацетильованого опію, сотня пігулок психотропної речовини та виручку за реалізований «товар» у сумі десять тисяч доларів США і п’ятдесят тисяч гривень.

 

За висновками експертів, на чорному ринку вартість вилученої партії наркотиків становить майже десять мільйонів гривень.

 

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх учасників наркоугруповання.