Четверо українських воїнів загинуло 10 червня, ще сім армійців поранені

14:11, 11.06.2017
Четверо українських воїнів загинуло 10 червня, ще сім армійців поранені

Україна втратила чотирьох захисників 10 червня

Протягом 10 червня під час бойових дій на Донбасі четверо українських військових загинуло, ще сім зазнали поранень та травм.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"В результаті ворожих мінометних обстрілів загинули чотири військовослужбовці ЗС України, з них троє – внаслідок прямого влучання міни. Окрім того, четверо наших воїнів зазнали вогнепальних поранень різного ступеня важкості, ще троє отримали бойові травмування", - ідеться в повідомленні.

Троє армійців загинули від розриву міни на позиціях поблизу Павлополя, повідомив на брифінгу 11 червня повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Про обставини та місце загибелі ще одного захисника України наразі не повідомляється.

Олександр Мотузяник нагадав, що таких серйозних втрат, коли за добу гине троє і більше армійців, ЗСУ зазнавали востаннє під час січневих боїв під Авдіївкою.

За словами Мотузяника, на Луганському напрямку поновилися активні бойові дії північніше Бахмутської траси.

По позиціях сил АТО на ділянці фронту Кримське – Новотошківське було випущено понад 150 мін та снарядів.

"За наявною інформацією, бойовики збираються продовжити активні бойові дії у цьому районі і підтягують підкріплення на передову, зокрема бронетехніку й танки", - зазначив речник Міноборони.

Загалом на Луганському напрямку сталося 23 обстріли з боку бойовиків, із них 14 – із важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили 29 обстрілів, з них 11 – з важкого озброєння, більшість обстрілів припали на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. Найбільш потужним був обстріл у Павлополі ввечері із застосуванням мінометів, бронетехніки та легкого озброєння, зазначив Мотузяник.

"Бойовики застосовували міномети у Мар’їнці і Славному, у Чермалику, крім мінометів, бойовики відкривали вогонь із установки "Град-П". Українські військові активно ведуть вогонь у відповідь", - повідомив речник МОУ.

На Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 21 раз, з них 9 – із важкого озброєння, основна "гаряча точка" - позиція "Шахта Бутовка", яку бойовики обстрілювали з мінометів протягом 6 годин.