У Костянтинівці та Лисичанську впіймали чотирьох інформаторів ГРУ Росії (відео)

15:14, 10.06.2017
У Костянтинівці та Лисичанську впіймали чотирьох інформаторів ГРУ Росії (відео)

Один із інформаторів російської розвідки ймовірно працював у службі таксі "Економ" у Костянтинівці (ssu.gov.ua)

Під час спецоперації СБу в костянтинівці та Лисичанську затримали чотирьох чоловіків, які були завербовані російською розвідкою та передавали інформацію про дислокацію та переміщення українських військових.

Співробітники Служби безпеки України викрили на Донбасі агентурну мережу, організовану представниками головного розвідувального управління генштабу збройних сил Російської федерації.

Російські ГРУшники вербували чоловіків через знайомих, які перебувають на тимчасово окупованих терористами територіях.

"Вони отримали завдання від російських кураторів, які маскувалися у Луганську під «дахом правоохоронних органів» так званої «ЛНР», створити розгалужену мережу інформаторів на підконтрольній українській владі території Донбасу", - повідомляють в СБУ.

Основним завданням агентів був збір та передача інформації про передислокацію підрозділів сил антитерористичної операції поблизу лінії розмежування. Спецслужби РФ також цікавили інфраструктурні деталі фортифікаційних споруд Збройних Сил України, розташованих у глибині позицій сил АТО. Інформацію агенти передавали мобільними телефонами, використовуючи окремі сім-картки.

"Під час обшуків у зловмисників вилучено телефони з доказами контактів з російськими кураторами. Агентам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - зазначають в прес-службі СБУ.

Завдяки затриманню інформаторів ГРУ РФ, вдалося встановили особи ще трьох мешканців Донбасу, які входили до агентурної мережі.

Відео моментів затримання та допитів опублікували на YouTube. На відео помітно, що один із затриманих працював таксистом.