У Запоріжжі затримали банду поліцейських-«перевертнів» (фото)

16:03, 09.06.2017
У Запоріжжі затримали банду поліцейських-«перевертнів» (фото)

"Перевертні" під час затримання на "гарячому". (Фото СБУ)

Співробітники Служби безпеки спільно з колегами з прокуратури затримали шістьох учасників організованого угруповання з числа діючих та колишніх поліцейських, які займалися розбійними нападами в Запорізькій області.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ в п’ятницю.

 

«Зловмисники отримували від інформаторів дані про одержання громадянами великих сум готівки. Після чого у формі з'являлися за місцем проживання мешканців Запоріжжя та, погрожуючи вогнепальною зброєю і фізичною розправою, відбирали майно й гроші», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що оперативники спецслужби затримали трьох зловмисників під час чергового розбійного нападу на квартиру запорожця, де вони планували заволодіти сотнею тисяч гривень.

 

 

Крім цього випадку, співробітники СБУ мають докази причетності банди «перевертнів» до низки інших розбійних нападів.

 

 

Правоохоронці встановили, що до бандформування входили колишні співробітники спецпідрозділу «Беркут», а також діючі співробітники поліції. За неофіційними даними, четверо затриманих є бійцями елітного спецпідрозділу поліції КОРД. 

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Всіх шістьох зловмисників затримано, їм оголошено про підозру у скоєнні злочину.

 

Вирішується питання щодо перекваліфікації злочинних дій на статтю 257 - «бандитизм». Тривають слідчо-оперативні дії.