У Києві розпочалося прощання з Любомиром Гузаром

11:08, 04.06.2017
У Києві розпочалося прощання з Любомиром Гузаром

Труна з тілом Любомира Гузара у Києві розміщена у Патріаршому соборі Воскресіння Христового за адресою вул. Микільсько-Слобідська, 2-4 (м. Лівобережна)

Тіло Блаженнішого Любомира Гузара привезли у місто його останнього спочинку - у Київ, де віряни та усі небайдужі матимуть змогу попрощатися із ним та взяти участь у Літургії та бути присутніми на похованні.

Труну з тілом  привезли зі Львова до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, де його поховають у крипті 5 червня 2017 року.

Про це повідомляє Українська греко-католицька церква та надає порядок похоронних богослужінь світлої памті Блаженнійшого Любомира..

"Світлої пам’яті Блаженнішого Любомира у супроводі глави УГКЦ Блаженнішого Святослава привезли зі Львова до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, де вірні та всі люди доброї волі зможуть віддати останню шану усопшому. Від моменту, коли труну встановили посередині храму, всі охочі мають змогу попрощатися з Блаженнійшим – двері собору будуть відчинені цілодобово і біля домовини відбуватимуться молитовні чування", – йдеться у повідомленні.

Від моменту, коли труну встановили посередині храму, всі охочі мають змогу попрощатися з Блаженнійшим – двері собору будуть відчинені цілодобово і біля домовини відбуватимуться молитовні чування.

Завтра зранку в цьому храмі є три Літургії. Це буде о 7:30, 9:00 і 11:00. Упродовж Літургій підхід до домовини буде обмежуватися, зважаючи на те, що триватиме найважливіша молитва Церкви.

Закінчиться прощання у понеділок Архиєрейською Літургією та Чином погребіння. До собору приїдуть близько 600 священнослужителів з різних єпархії України та з-за кордону. У молитві братиме участь особистий посланець Святішого Отця Франциска Архиєпископ Кірил Василь, секретар Конгрегації для Східних Церков.

Про те, як у Львові прощалися із Любомиром Гузаром, "УМ" повідомляла напередодні.

У вічність Любомир Гузар відійшов 31 травня , на 85 році життя, після важкої недуги, у Києві. Домовину із його тілом привезли до Львова, щоб віряни могли віддати останню шану Блаженнішому. 

Нагадаємо, 26 січня 2001 року Гузар був обраний головою УГКЦ і мешкав у митрополичих палатах у Львові. У 2005 році він заявив про те, що переносить резиденцію голови церкви зі Львова до Києва. У 2009 році, через погіршення стану здоров’я, він попросив у Папи Римського про зречення з престолу. У 2010 Папа Бенедикт XVI задовольнив прохання.