Похорони Любомира Гузара: він людина із янголом на плечі

13:00, 03.06.2017
Похорони Любомира Гузара: він людина із янголом на плечі

Віддати останню земну шану Любомиру Гузару можна було у львівському Соборі святого Юри

Сотні львів'ян та гостей міста, священники та монахи, представники влади у суботу, 3 червня, зібралися поблизу Собору святого Юри, щоб попрощатися та провести в останню путь Любомира Гузара.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вулицями міста  скорботна хода пройле від Святоюрського собору, куди ввечері 1 червня доправили труну з тілом Любомира Гузара, до храму святого Архистратига Михаїла, монастиря монахів-студитів, до яких належав Любомир Гузар.

"Доброта його в словах його, в очах його. Ми його любимо, як свого батька", - каже жінка, що бере участь у траурній процесії.

У спільній молитві за померлим Блаженнішим кардиналом Любомира Гузара об'єдналося більше тисячі людей, які прийшли провести тіло екс-глави Української греко-католицької церкви до Києва.

"Він був строгий, але повчальний сповідач. Такий, що ще хотілося, щоб він щось сказав. У нього це йшло з любов'ю. Він не ділив людей", - розповідає вірянка, яку неодноразово сповідував Любомир Гузар.

У траурній ході взяли участь представники організації "Пласт", адже "пластуном" у молоді роки був Любомир Гузар.

"Благаю вас, моліться, щоби наша церква розвивалася, жила і в той спосіб прославляла Бога і служила нашому народові", - такі слова Блаженнійшого, сказані під час однієї з останніх його проповідей, почули люди з екрану, встановленого поблизу Собору святого Юра. 

У вічність Любомир Гузар 31 травня , на 85 році життя, після важкої недуги, У Києві. Домовину із його тілом привезли до Львова, щоб віряни могли віддати останню шану Блаженнішому. Після цього його поховають у Києві 5 червня.