Поблизу Бахмутської траси бійці ЗСУ зайняли нові позиції (фото)

12:41, 02.06.2017
Поблизу Бахмутської траси бійці ЗСУ зайняли нові позиції (фото)

Прапор України на нових позиціях в районі Бахмутської траси. (Фото з ФБ-сторінки 93-ї ОМБр)

Бійці 93-ї гвардійської механізованої Харківської бригади зайняли нові позиції в "сірій зоні", просунувшись на 1,5 км ближче до Бахмутської траси.

 

Про це повідомляє 93-тя ОМБр на своїй сторінці у Facebook  в п’ятницю.

 

Захисники України зазначають, що облаштувавши нові позиції вони покращили своє тактичне становище.

 

«Лінію фронту вдалося трохи вирівняти, а зайняття пануючих висот дозволило краще контролювати противника та мати вигідні умови для оборони", - йдеться в повідомленні 93-ї бригади.

 

 

Бійці зауважують, що просуванню вперед передували місяці копіткої роботи розвідувальних підрозділів, які вивчали місцевість та поведінку супротивника, особливості мінування ворогом даної території, маршрути руху диверсійно-розвідувальних груп терористів тощо.

 

«Після проведення підготовчих заходів та розмінування (а терористи встановили в хаотичному порядку безліч мін та вибухових пристроїв, в тому числі й заборонених міжнародними конвенціями), механізовані підрозділи бригади вийшли вперед, в окремих випадках скоротивши відстань до позицій ворога до 200 метрів, та закріпилися. Створено систему добре украплених та облаштованих опорних та спостережних пунктів», - додають у бригаді.

 

 

При цьому, просунитися вперед і закріпитися на нових позиціях захисникам України вдалося без втрат, попри те, що «нові бойові позиції бригади постійно перебували й перебувають під вогнем артилерії, мінометів калібром 120 та 82 мм, гранатометів різних типів та систем, стрілецької зброї».

 

«В окремих випадках – пропутінські сили навіть використовували 203 мм самохідні гаубиці 2С7 «Піон», - зазначають бійці.

 

Йдеться про територію, яка за Мінськими угодами повинна була бути передана Україні, що й «було зроблено українськими воїнами в ході ретельно підготовленої, добре спланованої та реалізованої операції».

 

Водночас, речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, коментуючи інформацію про зайняті 93-ою бригадою нові позиції, зазначив, що «українські військові не проводять наступальних дій, не перетинають лінію розмежування, яка була визначена Мінськими домовленостями».

 

«В ході бойових дій, активності ворога, зважаючи на постійне перенесення вогню ворога з одного місця на інше, де зосереджені українські військові, в тому числі спостережні пункти, командири бригад час від часу приймають рішення щодо перенесення спостережних пунктів і опорних пунктів, для того, щоб можна було убезпечити життя військовослужбовців і покращити свої бойові позиції, щоб не наражати особовий склад на небезпеку», - зазначив полковник Лисенко.