Поблизу Мар'їнки знайшли новітні російські протипіхотнимі міни

09:29, 17.05.2017
Поблизу Мар'їнки знайшли новітні російські протипіхотнимі міни

(Правоохоронці знайшли міни та російські документи на них)

Заборонені в Україні протипіхотні міни російського виробництва були виявлені співробітниками Служби безпеки України та військовими в схованці у Донецькі області.

 

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

«Боєприпаси та комплектуючі до них російського виробництва, від використання яких відмовились більше півтори сотні країн, у тому числі Україна, виявили на Донеччині співробітники Служби безпеки України спільно з військовослужбовцями ЗСУ», - наголошується в ньому.

Схрон був облаштований в Мар'їнському районі Донецької області біля будинку, де раніше була позиція бойовиків.

 

Оперативники спецслужби вилучили зі схованки п'ятнадцять протипіхотних мін ПМН-2, кілька комплектуючих елементів від хв різних модифікацій, один ящик з маркуванням УНІ-1, а також «Свидетельство о качестве» та «Упаковочный лист» в/ч № 42754 від 05.04.2005 року.

Військова частина № 42754 входить до складу ВС РФ і дислокується в населеному пункті Плехани Олександрівського району Владимирської області.

 

Також свідченням того, що знайдені міни перебувають на озброєнні російської армії, є той факт, що Україна, на виконання положень Оттавської конвенції 1997 року про заборону протипіхотних мін та про їхнє знищення, ліквідувала всі боєприпаси такого типу.