Гройсман вимагає посадити тітушню з Дніпра

13:03, 11.05.2017

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наполягає на притягненні до відповідальності  усіх причетних до провокацій у Дніпрі 9 травня.

 

Про це пан Гройсман заявив під час засідання уряду в четвер.

 

"Те, що відбулося у Дніпрі, є абсолютно неприпустимим. Провокація, яка відбулася, має знайти абсолютно повністю свою оцінку", - сказав глава уряду.

 

Прем’єр також зазначив, що МВС прийняло швидкі кадрові рішення щодо ситуації, яка виникла в Дніпрі, але наголосив, що це має бути тільки початок, оскільки розслідування ще потрібно завершити.

 

На його думку, якщо поліцейські вчинили кримінальні правопорушення, то одними звільненнями не обійтися. Щодо «тітушок», то усіх їх варто іденти фікувати і покарати.

 

"Я дивився на тих "бройлерів", які там бігали, "великі спортсмени" - маємо ідентифікувати кожного з них, і ця тітушня має сидіти за гратами. Замість того, щоб людям похилого віку і нашим ветеранам, які і сьогодні воюють, подякувати, вони - мавпи - бігають і руками махають", - підкреслив Володимир Гройсман.

 

Він також звинуватив у організації провокацій у Дніпрі політиків, які переймаються своїм рейтингом.

 

"Політики мудрі тоді, коли можуть спокійно із чистим серцем не провокувати людей, а зробити нормальну атмосферу, а не зводити всіх ради гадського рейтингу", - заявив прем’єр.

 

Нагадаємо, 9 травня 2017 року в місті Дніпро сталися сутички біля пам’ятника Вічної слави. Конфлікт спалахнув на підході до пам’ятника, під час проходження колони, організованої партією "Опозиційний блок", після того, як демобілізовані бійці АТО зажадали від організаторів ходи відмовитися від використання партійної символіки.

 

Після цього МВС призначило новим керівником поліції Дніпропетровщини Віталія Глуховерю, який має неоднозначну репутацію в регіоні.