Віталій Глуховеря очолив поліцію Дніпропетровщини вдруге

18:41, 10.05.2017
Віталій Глуховеря очолив поліцію Дніпропетровщини вдруге

Віталій Глуховеря не стидається носити одяг із написом СРСР.

Скандально відомий генерал Віталій Глуховеря вдруге призначений новим керівником Головного управління Нацполіції Дніпропетровської області у середу, 10 травня.

 

Нового керівника представив особовому складу поліції області голова Нацполіції Сергій Князєв у присутності заступника міністра МВС Сергія Ярового у Дніпрі в середу.

 

За словами пана Князєва, Віталій Андрійович Глуховеря вже обіймав посаду керівника Нацполіції області - з 2014 по 2015 рік, згодом працював ректором Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

 

Голова Нацполіції також представив Володимира Богоноса, який став заступником начальника поліції області з питань громадської безпеки.

 

Народний депутат, радник глави МВС Антон Геращенко додає у Facebook, що Віталій Глуховеря «добре знає обстановку в області», тоді як колишній боєць батальйону «Дніпро-1» Володимир Богоніс «за три роки пройшов шлях від рядового добровольця до свого сьогоднішнього високого призначення».

 

Зазначимо, що громадськість Дніпра теж добре знає генерала Глуховерю, який має в регіоні неоднозначну репутацію. І не лише тому, що у соцмережах він виставляв свої фото, на яких він «красується» у червоній спортивній кофті із написом СРСР.

 

В часи режиму Януковича пан Глуховеря був представником МВС України в Російській Федерації (2010-2013 рр.) завдяки тісним зв’язкам із тодішнім міністром МВС Захарченком.

 

А вже у травні 2014 року, за нового міністра МВС Арсена Авакова, очолив обласну міліцію Дніпропетровщини.

 

У той період прокуратура області внесла подання міністру Авакову щодо Глуховері, в якому генералу закидали неналежну організацію роботи, відсутність контролю за підлеглими. Тодішній прокурор області Роман Федик пропонував Авакову притягнути Глуховерю до дисциплінарної відповідальності.

 

Глуховеря також запам’ятався тим, що за результатами внутрішнього розслідування участі або бездіяльності правоохоронців під час кривавого побиття євромайданівців під будівлею Дніпропетровської облдержадміністрації 26 січня 2014 року, усіляко захищав своїх підлеглих.

 

Зокрема, під час своєї першої каденції на посаді керівника поліції області він наполягав, що жодних доказів взаємодії його співробітників із «тітушками» у висновках службового розслідування немає.

 

У травні 2015 року Глуховерю після низки скандалів перевели на посаду ректора Дніпропетровського держуніверситету внутрішніх справ.

 

Тоді поліцію Дніпропетровщини очолив Ігор Репешко, відсторонений керівництвом МВС в середу, після безміру «тітушок» і бездіяльності поліції під час урочистостей на День Перемоги.

 

Відтак, Глуховеря змінив Репешка на цій посаді рівно через два роки після своєї відставки.