На Донеччині затримали бойовика ДНР, який влаштувався до лав ЗСУ

11:33, 10.05.2017

Співробітники СБУ затримали колишнього бойовика ДНР, якому вдалося підписати контракт із ЗСУ і потрапити на передову на Донеччині.

 

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України в середу.

 

За даними СБУ, чоловік раніше служив в Афганістані і у липні 2014 року приєднався до бойовиків терористичної ДНР під впливом проросійської пропаганди.

 

"Як артилерист брав участь у бойових діях поблизу населених пунктів Сніжне, Дмитрівка та Іловайськ. У серпні 2014 року був поранений. Після виходу з лікарні бойовик повернувся до свого угруповання. Пройшов навчання під керівництвом російських військових представників на прізвиська "Терек" та "Урал". Воював під Дебальцевим", – йдеться у повідомленні СБУ.

 

 

За даними спецслужби, навесні 2015 року чоловік "нібито розчарувався в ідеях "Новоросії" та виїхав до Росії, де проживає його сестра".

 

Щоб потрапити до Росії бойовик скористався посвідченням учасника "ополчення ДНР" за підписом колишнього ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна на прізвисько «Стрєлков».

 

 

"Через скрутне фінансове становище навесні 2016 року бойовик вирішив повернутися в Україну та вступити до лав ЗСУ. Його було направлено до одного з підрозділів, що бере участь у проведенні антитерористичної операції, та затримано співробітниками Служби безпеки України", – інформує СБУ.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають.