Центр Києва огородили металошукачами через Порошенка (фото)

09:55, 09.05.2017
Центр Києва огородили металошукачами через Порошенка (фото)

До Площі Слави людей пропускали лише через рамки металошукачів.

Правоохоронці здійснюють безпрецедентні заходи безпеки через участь Президента України Петра Порошенка та інших керівників держави у церемонії вшанування пам’яті загиблих з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в районі Площі Слави у Києві у вівторок вранці.

 

Зокрема, на виході зі станції метро "Арсенальна", у підземному переході, вздовж дороги аж до самої Площі Слави чергують багато представників Національної гвардії й поліції, передає видання «Українська правда».

 

На підходах до Площі Слави встановлено огорожі та рамки металошукача. У людей, які хочуть пройти, оглядають речі. Рух транспорту обмежено.

 

 

Правоохоронці вишикувані щільно вздовж дороги та в усіх арках будівель. Присутні і кінні патрулі.

 

 

Зауважимо, що у вівторок о 10:00 на Площі Слави за участю Президента запланована  церемонія вшанування пам’яті загиблих з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

 

Тоді як о 10:30 Порошенко прийде на складання Військової присяги молодим поповненням окремого полку президента України та 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ, яка відбудеться у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

 

Рух транспорту в цій частині Києва обмежено з 7:00 до 15:00 вівторка.

 

Загалом, за даними МВС, 9 травня про безпеку киян та гостей столиці дбатимуть  близько 7 тис. правоохоронців, адже у Києві заплановано низку заходів, участь у яких, відповідно до заявок, братимуть близько 10 тис. осіб.

 

Поліція закликає "не влаштовувати провокацій та не використовувати заборонену символіку" й обіцяє жорстко реагувати на всі правопорушення.

 

Загалом в Україні у масових заходах 9 травня задіяно близько 12,5 тисяч співробітників Нацполіції України та Нацгвардії, адже заплановано понад 1200 заходів по країні за участю майже 400 тисяч осіб.

 

Вперше в Україні правоохоронці для охорони громадського порядку використовують три спеціально укомплектовані найсучаснішим обладнанням автомобілі та гелікоптер.

 

Ці автомобілі використовуватимуться для фіксації та передачі інформації у режимі онлайн до ситуаційних центрів Нацполіції.