Сергій Богданов загинув під Авдіївкою на своє 60-річчя

21:45, 04.05.2017
Сергій Богданов загинув під Авдіївкою на своє 60-річчя

Авдіївка... міномет... смерть.... Сергій Богданов...

Сергій Богданов із Мелітополя загинув під час мінометного обстрілу поблизу Авдіївки у свій 60-річний ювілей - 2 травня.

"В Мелітополі знову горе. Сергій Богданов загинув учора, у день свого народження, у результаті мінометного обстрілу. Вічна світла пам'ять", - написала у Facebook координатор у ГО "Центр "Побратим" Світлана Алєксєєва.

Сергій Богданов був сержантом 23-го окремого мотопіхотного батальйону "Хортиця", який сформувався із запорізьких добровольців на початку війни у 2014 році.

На війні він командував відділенням зенітно-артилерійського взводу, займав одну з найважливіших позицій, адже спілкувався безпосередньо із своїми підлеглими побратимами, допомагав їм вирішувати і побутові, і фінансові, і документальні проблеми.

Взяти до рук зброю та поїхати на передову Сергій Богданов вирішив сам, після того, як декілька місяців прослужив по мобілізації у роті охорони Мелітопольського-Веселовського райвійськкомату у 2015 році.

Після демобілізації він підписав контракт із Збройнимим Силами.

"Колись Сергію ми допомагали купити акумулятор на бойову машину.... Вчора в бою під Авдіївкою він отримав смертельне поранення від російського заборонено мінськими домовленостями снаряду... Вічна пам'ять герою України!!!", - ділиться спогадами волонтер Галина Микитанець.

Не зважаючи на свій солідний вік, Сергій Богданов нарівні зі значно молодшими чоловіками і, навіть, юнаками, був на передовій.

За останній тиждень це вже друга бойова втрата 23-го батальйону - 29 квітня під Авдіївка загинув житель Приазовського району Микола Кучерков. Вчора, 2 травня, його поховали в селі Новоспасское.

Бійця в останню путь проведуть 6 травня об 11:00 за адресою вул. Шмідта, 28, повідомляє Мелітопольська міська рада.