У Львові виселили Російський культурний центр

14:37, 04.05.2017
У Львові виселили Російський культурний центр

Російський культурний центр у Львові вважався антиукраїнським кублом.

Судові виконавці виселили з орендованої будівлі Російський культурний центр у Львові в четвер. Приміщення планують використати під культурно-реабілітаційний центр для ветеранів АТО або музей Революції Гідності.

 

Про це повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк у Facebook.

 

"У ці хвили завершується виселення Російського культурного товариства із приміщення на вул. Короленка, 1 а. Виселення проводить виконавча служба управління юстиції. Ми це зробили: антиукраїнське кубло у Львові нарешті закрили!", - емоційно написав Володимир Гірняк.

 

Нагадаємо, рішення виселити Російський культурний центр із комунальних приміщень Львівської облради місцеві депутати прийняли ще під час сесії 25 жовтня 2016 року.

 

Тоді ж депутати визначили, що приміщення на вул. Короленка, 1а повернуть у власність комунальної установи "Нерухомість і майно", відремонтують і після цього здадуть в оренду волонтерським організаціям.

 

Активісти пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО, центр реабілітаційної та юридичної допомоги або музей

 

Оскільки представники Російського культурного центру не побажали виселятися добровільно, юристи облради подали позов про примусове виселення. Суд першої та апеляційної інстанції Російський культурний центр програв, тож його виселили згідно з рішенням суду.

 

Громадська організація «Товариство друзів російської і української культур ім. О. Пушкіна» орендувала приміщення на вул. Короленка, 1а із жовтня 1990 року на пільгових умовах.