Михайло Лисак загинув під час обстрілу поблизу Попасної

15:45, 01.05.2017
Михайло Лисак загинув під час обстрілу поблизу Попасної

На Вінничині проведуть в останню путь Михайла Лисака

Український військовий Михайло Лисак загинув поблизу села Катеринівка Попаснянського району на Луганщині у ніч з 28 на 29 квітня.

"Україна втрачає найкращих!!! В ніч на 29 квітня в зона АТО загинув від ворожої кулі Михайло Лисак з Гнівані", - написала у Facebook активістка Ольга Бобрусь.

Михайло Лисак народився 20 листопада 1987 року у місті Гнівань Вінницької області.

Навчався у Гніванській альтернативній школі № 1 ім. А.С. Макаренка, а після закінчення 9-го класу продовжив освіту в місцевому ПТУ-12.

До війська пішов на початку війни, у 2014 році підписав контракт зі Збройними силами України.



Друзі відгукуються про нього, як про справжнього патріота своєї країни, фахівця військової справи, вірного товариша.

Його гаслом була фраза "коли не знаєш, що робити, роби крок уперед", - відзначають знайомі Михайла у соцмережах.

"Перестало битися серце молодої людини. Йому б жити і жити. Народжувати і виховувати дітей. Розбудовувати рідну Україну. Та доля розпорядилась по-іншому", - висловлюють співчуття родині загиблого у Гніванській міськраді Вінничини.



У місті оголосили триденну жалобу. З поваги до загиблого, місцева влада просить утриматися від гучних святкувань до 3 травня.

Траурні заходи розпочнуться у Гнівані 2 квітня біля будинку загиблого, далі заплановано прощання із військовим у місцевому будинку культури.

Після траурного мітингу поблизу братської могили на площі Перемоги, в останню путь Михайла Лисака проведуть пішою ходою до кладовища на Терешковському масиві.

"У Героя залишилась хвора матір та батько. Сумно, гірко та дуже болить", - пише Ольга Бобрусь.