У Києві спалили авто захисниці лісу в Петропавлівській Борщагівці Валентині Аксьоновій (відео)

14:14, 01.05.2017
У Києві спалили авто захисниці лісу в Петропавлівській Борщагівці Валентині Аксьоновій (відео)

Авто Toyota Prado захисниці лісу під Києвом горіло на очах у мешканців Позняків (Валентина Аксьонова)

У Києві журналістці та активістці руху «Захисти ліс» Валентині Аксьоновій вдруге за останні місяці спалили машину.

"Спалили тепер і наш джип. На Позняках, в дворі багатоквартирного будинку. Посеред білого дня", - прокоментувала відео на сторінці у Facebook Валентина Аксьонова.

У коментарях вона відзначила, що джип постраждав менше за попереднє авто родини - мікроавтобус - бо змогли вчасно розпочати гасіння пожежі, але мотор машини згорів майже повністю.

Валентина Аксьонова відома активістка організації "Захисти ліс", яка бореться із вирубкою дерев для забудови у Петропавлівській Борщагівці, що межує з Києвом.

Раніше вона заявила про фабрикування кримінальних справ і тиск на неї в інтересах забудовників.

"Забудовник і правоохоронні органи – це єдина система, які працюють проти нас. Я буду подавати клопотання щодо надання мені державою охорони, бо після того, як мені спалили машину, я отримала прямі погрози від забудовників, мені «порадили» готувати гроб дитині. Заяви подані до правоохоронних органів, а реакції нуль", — заявила Аксьонова під час прес-конференції у квітні.

Варто відзначити, що активістам наразі вдалося скасувати чинний генеральний план села Петропавлівська Борщагівка, що на межі Києва (вул. Велика Кільцева), яким не було передбачено жодного парку, а населення села мало зрости в 10 разів за рахунок вирубки і забудови усіх зелених зон, передусім – урочища Вумівський ліс.

Після цього, у квітні 2017-го року, Аксьоновій вперше спалили машину. Тоді вона повідомила, що стала четвертою активісткою, що бореться за Вумівський ліс, якій спалили авто.