Кандидат в президенти Франції вважає, що Росія ніколи не залишить Крим

11:47, 20.04.2017
Кандидат в президенти Франції вважає, що Росія ніколи не залишить Крим

Франсуа Фійон знаний своєю проросійською позицією (Ірина Калашнікова)

Росія ніколи не залишить Крим, який історично є російською територією, вважає кандидат на пост президента Франції від правоцентристської партії "Республіканці", екс-прем'єр Франсуа Фійон.

"Марно пручатися і говорити про те, що Росія повинна піти з Криму, цього ніколи не станеться", - сказав Фійон в інтерв'ю газеті Figaro, повідомляють російські ЗМІ.

За його словами, в підході до кримського питання необхідно брати до уваги два фундаментальних і суперечать один одному принципу: повага кордонів і право народу на самовизначення.

"Ніхто не може заперечувати, що Крим російський з історичної, культурної та лінгвістичної точок зору", - підкреслив екс-прем'єр Франції.

На його думку, єдиний шлях вийти з кризи – організувати міжнародну конференцію щодо майбутнього Криму під егідою ООН і разом знайти рішення.

Нагадаємо, інший кандидат у президенти Франції. Марін Ле Пен, виступає за визнання окупованого Криму російським.

Як повідомляла "УМ", наприкінці 2016 року за результатами опитування проросійський Франсуа Фійон займав другу позицію у рейтингу підтримки кандидатів у президенти Франції, але вже поступився своїми позиціями Емануелю Макрону.