Росія звинувачує двох командирів ЗСУ в обстрілах Авдіївки

10:59, 19.04.2017

Слідчий комітет Росії заочно звинувачує двох командирів 58-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України – полковника Сергія Заболотного і підполковника Олега Громадского в обстрілах цивільних в районі Авдіївки.

 

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету Росії в середу.

 

Йдеться про командира 58-ї бригади полковника Сергія Заболотного і командира 16-го окремого мотопіхотного батальйону тієї ж бригади підполковника Олега Громадского.

 

Держава-агресор звинувачує захисників України в тому, що в 2016 році під їх керівництвом нібито велися артилерійські обстріли мирних жителів та об'єктів цивільної інфраструктури в районі Авдіївки.

 

І це при тому, що саме українські військові утримують позиції в районі Авдіївки, які регулярно обстрілюють російські окупанти і місцеві терористи ДНР.

 

Крім того, Слідчий комітет інкримінує вказаним українським командирам причетність до артобстрілів з важкої зброї цивільної інфраструктури в селищі Спартак і в місті Ясинувата Донецької області, які нібито проводилися в тому ж 2016 році.

 

"В результаті цих обстрілів були пошкоджені житлові будинки і важке поранення отримав місцевий житель. Цей злочин скоєно загальнонебезпечним способом, і під час обстрілів небезпеки зазнавали інші цивільні особи, які проживають поблизу ", - нахабно стверджують російські слідчі.