Росія визнала контроль над загарбаними підприємствами Донбасу

17:34, 18.04.2017

Керівник Федерального агентства з державних резервів РФ Дмитро Гогін підтвердив, що Росія фактично контролює підприємства на окупованій частині українського Донбасу.

 

Щоправда в розумінні Гогіна йдеться про «гуманітарну підтримку» підприємств.

 

Про це повідомляє російська агенція ТАСС у вівторок.

 

"Росрезерв надає гуманітарну підтримку підприємствам Донбасу за рахунок наявних резервів", - заявив пан Гогін.

 

Раніше про це повідомив голова "міжвідомчої комісії по наданню гуманітраної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей" Сергій Назаров.

 

При цьому, Назаров конкретно говорить про «тимчасове управління підприємствами».

 

"Це вимушений захід. Тільки відновлення економічних зв'язків з Україною зі скасуванням блокади у відповідності з мінськими угодами дозволить скасувати тимчасове управління підприємствами з відновленням прав власників", - заявив Назаров.

 

Крім того, Сергій Назаров спростував інформацію в ЗМІ про постачання залізорудної сировини на територію Донбасу з російських підприємств: "Ніяких таких постачань не проводиться".

 

Нагадаємо, група "Метінвест" 15 березня заявила про втрату контролю над своїми заводами в ОРДЛО, в тому числі над Єнакіївським металургійним заводом і його  філією в окупованій Макіївці.

 

В середині лютого "Метінвест" зупинив виробництво на цих заводах у зв'язку з транспортною блокадою ОРДЛО.

 

Пізніше бойовики підрахували, що для перезапуску Єнакіївського металургійного заводу та його макіївської філії необхідно близько 10,1 млн доларів витрат на день.

 

Тоді як ватажок терористичної ДНР Олександр Захарченко заявив, що Єнакіївський металургійний завод, фактично відібраний бойовиками у "Метінвесту", очікує на отримання партії сировини.