На пенсію в 60 років: уряд запевняє, що домовився з МВФ не збільшувати пенсійний вік

14:12, 07.04.2017
На пенсію в 60 років: уряд запевняє, що домовився з МВФ не збільшувати пенсійний вік

60 років - максимально можливий вік виходу на пенсію в Україні, вважають урядовці

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та міністр соціальної політики Андрій Рева запевняють, що збільшувати пенсійний вік понад 60 років у плани уряду не входить, про це вже домовилися із МВФ.

"Я з усією відповідальністю заявляю, що після того, як уряд внесе варіант пенсійної реформи, який не передбачає – увага! – збільшення пенсійного віку, а передбачає інші заходи, які дозволять побудувати справедливу бездефіцитну систему, уряд України зробить перерахунок пенсій", - заявив Володимир Гройсман у Верховній Раді.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева на ток-шоу "Право на владу" заявив, що уряд домовився з МВФ про те, що на пенсію в Україні будуть виходити не пізніше, ніж у 60 років.

"Ми вважали це неприйнятним у нашій країні в даний момент і запропонували інший варіант вирішення цієї проблеми. Дискусії тривали чотири місяці. Нам вдалося знайти рішення цього питання без підвищення загального пенсійного віку", - сказав міністр.

За його словами, загальний пенсійний вік для чоловіків і жінок в Україні становитиме 60 років.

Нагадаємо, у меморандумі з МВФ зазначено, що у майбутній пенсійній реформі буде закріплено ширший, ніж зараз, діапазон пенсійного віку, який залежатиме від трудового стажу.

При цьому в меморандумі з МВФ зафіксовано положення про те, що реформи повинні сфокусуватися на зменшенні масштабів раннього виходу на пенсію, підвищення критеріїв необхідної кількості років роботи для виходу на пенсію і створення мотивації сплачувати внески, а також іти на пенсію пізніше.

Це дало підстави говорити, що в Україні знову збільшать вік виходу на пенсію.