Меркель вважає ганебним російське вето щодо Сирії

20:28, 06.04.2017

Канцлер Німеччини Ангела Меркель різко розкритикувала позицію Росії, яка напередодні заблокувала ухвалення в Раді Безпеки ООН резолюції щодо застосування хімічної зброї у сирійській провінції Ідліб.

 

Відповідну заяву пані Меркель зробила у четвер.

 

"Це ганьба, що резолюцію Ради Безпеки ООН не ухвалено. І нині саме ті, хто від цього відмовляються, повинні подумати, яку відповідальність вони на себе беруть", - сказала канцлер ФРН, не згадуючи Москву безпосередньо.

 

За її словами, є вказівки на те, що атаку на Ідліб та подальше бомбардування лікарні, куди доправили жертв нападу, ініціював режим сирійського президента Башара Асада.

 

"Це варварський напад, який неодмінно має бути розслідуваний. Застосування хімічної зброї - це воєнний злочин", - підкреслила пані Меркель.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні в Раді Безпеки ООН не змогли дійти консенсусу та ухвалити проект резолюції щодо отруйної атаки у сирійській провінції Ідліб, який внесли США, Франція та Велика Британія.

 

Проти ухвалення документу виступила Росія застосувавши право вето.

 

Турецька влада, посилаючись на власні дані, заявила, що люди в сирійському місті Хан-Шейхун постраждали від хімічної зброї, і є докази того, що це був нервово-паралітичний газ зарин.