Павло Паршов їздив у Донецьк за 18 днів до вбивства Вороненкова

12:46, 02.04.2017

Павло Паршов. якого підозрюють у вбивстві екс-депутата держдуми РФ Дениса Вороненкова, за 18 днів до стрілянини у Києві відвідував Донецьк.

Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценков в інтерв'ю виданню Bild.

"6 березня вбивця перебував на тимчасово окупованій території, а саме в місті Донецьк. Це дало президенту і мені підстави підозрювати Росію. Нацгвардійцям, у тому числі колишнім, заборонено залишатися в цьому районі", – сказав генпрокурор.

За словами Генпрокурора, поїздка Паршова до бойовиків у Донецьк дає підстави говорити про те, що йому замовили вбивство вороненкова у Кремлі.

При цьому Юрій Луценко відзначив, що Вороненков збирався дати свідчення проти екс-президента-втікача Віктора Януковича.

"Свідок Вороненков, звичайно, загинув не через ті заяви, які вже зробив, а через ті, які збирався зробити", - вважає генпрокурор.

Денис Вороненков планував заснувати в Україні центр з розслідування корупції в ФСБ, розповів німецькому виданню Луценко.

Нагадаємо, колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова було застрелено 23 березня в центрі Києва. Його охоронець смертельно поранив нападника, хоч і сам отримав поранення. Кілер помер в лікарні.

За даними МВС, Павло Паршов є уродженцем Севастополя, був завербований російськими спецслужбами, за завданням яких навіть прослужив певний час у Нацгвардії. Дотримувався праворадикальних поглядів. Його поховали у Павлограді.