Олег Верняєв і Ольга Харлан визнані найкращими спортсменами року (відео)

08:40, 01.04.2017
Олег Верняєв і Ольга Харлан визнані найкращими спортсменами року (відео)

Ольга Харлан і Олег Верняєв роблять переможне селфі.

Олімпійський чемпіон Ріо у вправах на брусах і срібний призер в особистому багатоборстві Олег Верняєв визнаний найкращим спортсменом 2016 року в Україні. У жінок в аналогічній номінації перемогу здобула срібна призерка Ріо Ольга Харлан.

 

Такими є результати номінації 11-й церемонії "Героїв спортивного року", оголошені в столичному НСК «Олімпійський» у п’ятницю ввечері.

 

Також на звання кращого спортсмена країни претендували срібний призер Ігор у Ріо борець Жан Беленюк і олімпійський чемпіон 2016 каноїст Юрій Чебан.

 

У жінок в аналогічній номінації на звання найкращої спортсменки претендували чемпіонка Європи зі стрільби з лука в індивідуальній та командній першостях Вероніка Марченко, а також гімнастка Ганна Різатдінова, яка в 2016 році стала бронзовим призером Ігор в Ріо і чемпіонату Європи.

 

Для Харлан ця нагорода стала другою в рамках церемонії "Спортивного Оскара 2016" - раніше Ольга отримала нагороду в номінації "Команда року", де перемогла збірна України з фехтування на шаблі.

 

Тоді як "Олімпійської надією України" була визнана біатлоністка Христина Дмитренко.

 

Загалом під час урочистої церемонії нагородження національним "Спортивним Оскаром" було відзначено кращих спортсменів, тренерів, спортивних фахівців у десяти номінаціях.

 

Національний олімпійський комітет України підвів підсумки спортивного 2016 року. У яскравому відео НОК згадав найкращі досягнення українців-номінантів щорічної Всукраїнської урочистої церемонії "Герої спортивного року-2016".