На Донбасі відкривають нові блокпости по всій лінії фронту (фото)

18:45, 15.03.2017
На Донбасі відкривають нові блокпости по всій лінії фронту (фото)

Новий блокпост в районі Верхньоторецького. (Фото ГУ Нацполіції у Донецькій області)

Поліція Донецької області почала виконувати рішення Ради нацбепеки і оборони щодо припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення і створює систему контролю на залізничних та автомобільних шляхах регіону в середу.

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

 

Зокрема, в районі селища Верхньоторецького вже відкрився додатковий блокпост.

 

 

«На новому блокпості будуть цілодобово нести службу співробітники поліції та Нацгвардії. Таким чином, на законних підставах узято під контроль шляхи, які особи використовували для поставок товарів на окуповану територію. Серед основних напрямків: залізничний шлях Костянтинівка - Новгородське (станція Фенольна) - Верхньоторецьке-Ясинувата, а також автомобільні траси між Костянтинівкою, Торецьком та нині окупованою Ясинуватою», - йдеться у повідомленні.

 

 

У поліції наголошують, що додаткові стаціонарні блокпости відкриються по всій лінії розмежування у ключових транспортних вузлах. Крім того, траси та другорядні дороги патрулюватимуть мобільні групи поліції.

 

 

«У рамках стоп-контролю правоохоронці здійснюватимуть перевірки документів громадян та огляд транспорту. Крім того, вживатимуться контрдиверсійні заходи з метою попередження терактів, протидії трафіку зброї, боєприпасів та вибухівки, затримання учасників незаконних збройних формувань та злочинців, які перебувають у розшуку», - йдеться у повідомленні.

 

У свою чергу, в Державній прикордонній службі України заявляють, що будь-які вантажні перевезення через лінію розмежування на пунктах пропуску на Донбасі вже  припинено о 13.00 в середу.

 

За словами речника прикордонного відомства Олега Слободяна, це рішення не стосується мирних громадян, які перевозять в невеликих кількостях продукти харчування та особисті речі. Хоча РНБО доручила Кабміну переглянути і цей порядок, тому можливі зміни.

 

Пан Слободян додає, що фірми і організації, які перевозять великі промислові вантажі або природні ресурси, більше не можуть переміщувати їх через лінію розмежування.

 

"Ми діємо в єдиній системі сектора безпеки і оборони, і рішення, які приймає РНБО, ми будемо виконувати. Ми їх вже виконуємо", – підкреслив речник Держприкордонслужби.

 

Як повідомляла «УМ», в середу РНБО прийняла рішення про тимчасове повне припинення вантажних перевезень з непідконтрольними територіями Донбасу.

 

Рішення не стосується гуманітарних вантажів і перетину лінії розмежування людьми.