Рінат Ахметов втратив контроль над 11 підприємствами на окупованому Донбасі

15:07, 15.03.2017
Рінат Ахметов втратив контроль над 11 підприємствами на окупованому Донбасі

Підприємства Ахметова на окупованій території тепер контролюють бойовики

Група компаній DTEK Energy Group Ріната Ахметова повідомила, що втратила контроль над усіма підприємствами на окупованій частині Донецької та Луганської областей.

Повідомлення від ДТЕК опубліковане на на сайті Ірландській фондовій біржі.

"Станом на 15 березня всі активи "ДТЕК Енерго", а саме "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", шахта "Моспінська", "ДТЕК Енерговугілля", ДТЕК Зуївська ТЕС", "ДТЕК Донецькобленерго", "Електроналадка", "ДТЕК Сервіс" , "ДТЕК Power Grid", ТОВ "Техремпоставка", ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит", ТОВ "ДТЕК Ровенькіантрацит", які розташовані на територіях, неконтрольованих урядом України, були вилучені самопроголошеними "ДНР" та "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

У компанії наголосили, що всі підприємства зареєстровані в Україні та діяли за її законодавством.

Повідомлення про "націоналізацію" підприємств Ахметова надіслали бойовики.



"Всі вимоги "ДНР" та "ЛНР" щодо примусової місцевої реєстрації є незаконними і неприйнятними", - йдеться у повідомленні компанії ДТЕК.

"Те, що сталося - це результат політичного конфлікту на Донбасі, заручником якого були і залишаються українці, український бізнес і українська економіка. Підприємства, що працюють на неконтрольованої території, - частина єдиної української економічної інфраструктури. Розрив цієї виробничого ланцюга унеможливить їх роботу", - заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Він зазначив, що "націоналізація" бойовиками може призвести до зупинки роботи підприємств, та, як наслідок, безробіття та зубожіння місцевого населення по обидві сторони лінії розмежування з бойовиками.

Максим Тимченко повідомив, що компанія буде звертатися до міжнародних судів, щоб повернути свої підприємства.

ЯК повідомляла "УМ", у середу 15 березня з'явилася інформація, що бойовики заборонили діяльність благодійного фонду Ахметова на окупованій території.