Франсуа Фійону пред'явили обвинувачення у розкраданні коштів

19:23, 14.03.2017
Франсуа Фійону пред'явили обвинувачення у розкраданні коштів

Франсуа Фійон визнав помилку, але кандидатуру не зняв.

Кандидат у президенти Франції від партії "Республіканці" Франсуа Фійон став підслідним у вівторок. Адже йому висунули офіційні звинувачення у розкраданні державних коштів.

 

Про це спочатку повідомило видання Le Canard, а пізніше інформацію підтвердили адвокат Фійона і прокуратура.

 

"Франсуа Фійону вже пред'явлено обвинувачення у справі про фіктивне працевлаштування дружини і дітей на роботу в парламент", - йдеться в повідомленні.

 

"Обвинувачення було пред'явлено на 24 години раніше запланованого, для того, щоб зустріч із слідчими могла проходити у спокійних умовах", - підтвердив один з адвокатів Фійона Антонін Леві.

 

Згідно з даними анонімного джерела у прокуратурі, обвинувачення пред'явлено за "розтрату бюджетних коштів", "співучасть в привласненні бюджетних коштів", "неправомірне використання громадського майна" і "приховування інформації про доходи".

 

Зазначимо, що 1 березня під час прес-конференції Франсуа Фійон підтвердив інформацію про виклик 15 березня судовими магістратами у цій справі.

 

Нагадаємо, 31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

 

Прокуратура Франції розпочала розслідування, яке потім поширили і на його сина та доньку. Фійон визнав, що було помилкою наймати на роботу дружину і дітей, і вибачився перед французами, але заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру.