У Лондоні пікетували апартаменти Ріната Ахметова через пограбування України (відео)

12:58, 13.03.2017
У Лондоні пікетували апартаменти Ріната Ахметова через пограбування України (відео)

Українці Лондона не дають спокоя Рінату Ахметову.

Активісти громадського руху "Лондон ЄвроМайдан" пікетували помешкання українського олігарха Рината Ахметова в Лондоні в неділю. Пікетувальники вкотре вимагали перевірки законності отриманих ним прибутків.

 

Про це повідомляє офіційна сторінка громадського руху "Лондон ЄвроМайдан" у Facebook.

 

Активісти наполягають на перевірці законності отриманих Ахметовим прибутків відповідно до британського антикорупційного законодавства(UK Bribery Act) і британського антитерористичного закону (UK Counter-Terrorism Act) і в разі підтвердження – накласти на олігарха відповідних санкцій з конфіскацією його майна на користь України.

 

Свою позицію британські українці пояснюють аргументами, що олігарх Ахметов, "який фінансував антимайдан і тітушків", залишається найбагатшим олігархом і "вся Україна йому платить рахунки за електроенергію, а він за ці гроші фінансує терористів і окупантів".

 

Українці Великої Британії закликали українську діаспору в інших країнах світу долучитися до справи накладення санкцій на олігархів, які грабують Україну.

 

Зауважимо, що активісти вже пікетували лондонські апартаменти Ахметова в грудні 2016 року. Також "євромайданівці" активно пікетували помешкання олігарха в Лондоні взимку 2013-2014 років.