У мерії Нью-Йорка проговорилися щодо смерті Віталія Чуркіна від серцевого нападу

10:04, 11.03.2017
У мерії Нью-Йорка проговорилися щодо смерті Віталія Чуркіна від серцевого нападу

Смерть Віталія Чуркіна викликає чимало запитань.

Один з високопоставлених чиновників мерії Нью-йорку повідомив на правах анонімності журналістам, що постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін помер від серцевого нападу.

 

Ця інформація з’явилася одразу після того, як стало відомо, що судмедекспертам заборонили розголошувати причину смерті російського дипломата.

 

Про це повідомляє агентство Associated Press у суботу.

 

Чиновник не був уповноважений розкривати причини смерті і у п'ятницю сказав це журналістам агенства на умовах анонімності.

 

За його словами, інших підозр щодо причин смерті немає.

 

Напередодні, у п'ятницю стало відомо, що судмедекспертам з Офісу медичного комісара в Нью-Йорку заборонили розголошувати причину смерті Чуркіна.

 

Так, після розтину експерта потрібен був час на вивчення причин смерті. Однак, за словами прес-секретаря Джулі Болсер, юридичний департамент Нью-Йорка доручив офісу головного судмедексперта не розголошувати інформацію про отримані результати.

 

Зауважимо, медичний експерт займається вивиченням причин і характеру смерті в тих випадках, коли смерть була раптовою або настала внаслідок злочинного насильства, нещасного випадку чи самогубства.

 

Це також відбувається у тих випадках, коли людина здавалася здоровою чи померла у незвичайний спосіб. Більшість смертей, розслідуваних офісом, не викликає підозр.

 

Раніше видання New York Post із посиланням на джерела повідомляло, що Чуркін помер через проблеми з серцем. Водночас таблоїди пишуть, не наводячи доказів, що Чуркіна було отруєно.

 

Як повідомляла «УМ», Віталій Чуркін помер 20 лютого у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. Американські ЗМІ ймовірною причиною смерті називали серцевий напад.

 

МЗС Росії закликало США не допускати витоків у ЗМІ інформації про причини смерті постпреда Росії в ООН Віталія Чуркіна.