Ветеран АТО Дмитро Різниченко вдарив генерала Віктора Палія через георгіївські стрічки (відео)

18:46, 10.03.2017
Ветеран АТО Дмитро Різниченко вдарив генерала Віктора Палія через георгіївські стрічки (відео)

Дмитро Різниченко і Віктор Палій за секунду до удару.

Ветеран АТО Дмитро Різніченко вдарив 67-річного генерал-полковника запасу, колишнього начальника ГУР Міноборони Віктора Палія під час засідання громадської ради при Міноборони у п’ятницю.

 

Про це одним з перших  повідомив волонтер Роман Синіцин на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, ця громадська рада регулярно отримує фінансування з бюджету й "пиляє" мільйони гривень щороку й навіть «на бюджетні гроші влаштовує проросійські ватні заходи зрежисовані в Москві».

 

«І реальні бійці АТО і волонтери почали цікавитись і моніторити їх діяльність. Коли мова зайшла про георгіївські стрічки - діди стали на амбразуру і почали волати про: "это почетно", "кто дал вам право называть их колорадскими". В результаті невідомий ветеран російсько-української війни розбив генералу Палію є....ник», - написав Синіцин.

 

Пізніше волонтер Максим Діженко опублікував на своїй сторінці у Facebook відео бійки, яка сталася вже після зіткнення з генералом Палієм у коридорі Будинку офіцерів у Києві.

 

Відео, на якому видно з чого почався конфлікт і як Дмитро Різниченко б’є головою очільника громадської ради оприлюднило «Громадське».

 

Зокрема, Різниченко закидав членам ради, що вони не є бойовими ветеранами (а швидше «паркетними» відставниками), при цьому, організували в Києві проросійський марш «Безсмертний полк» з георгіївськими стрічками минулого року.

 

У цьому Різниченко безпесередньо звинуватив голову "Організації ветеранів України", колишнього депутата від забороненої Компартії України Петра Цибенка.

 

«Ви 1949-го року народження, ветераном чого ви є?», - питав ветеран АТО у Цибенка.

 

В якусь мить до Різниченка підійшов Палій і щось коротко сказав, після чого одразу отримав удар головою у перенісся.

 

Після цього Різниченка спробували вивести з залу, але в коридорі виникла ще одна бійка. Учасники заходу викликали поліцію і надали свідчення проти Дмитра Різниченка.

 

 

Користувач Антон Ходза написав у Facebook  з цього приводу: «Уявляю, який зараз когнітивний дисонанс у боровів з громадської ради при МО. Сиділи роками, отримували бабло, варто було лише в назві мати слово "ветерани", мололи язиками на зборах, а тут... система дала збій. Волонтери підняли цей лопушок, і люди побачили, що під ним сидять колорадські жуки і жеруть нашу картоплю. От халепа. Не дали дідам досидіти».

 

Утім, під постами Синіцина, Діженка і Ходзи далеко не всі поділяють їхню позицію. Окремі користувачі вказують, що зі старшими людьми так не можна, потрібно вирішувати конфлікти в дискусії, без хуліганства тощо. При цьому, визнають, що радикальні дії учасників АТО можуть бути зумовлені поствоєнним синдромом.

 

 

Додамо, що генерал-полковник запасу Віктор Палій в часи президентства Кучми очолював Національну академію оборони України (1999-2000) та Головне управління розвідки Міноборони (2000-2003). 31 грудня 2003 р. був звільнений у запас.