Вночі на трасі Київ-Одеса прокурори вручали підозру члену команди Саакашвілі (відео)

09:44, 10.03.2017
Вночі на трасі Київ-Одеса прокурори вручали підозру члену команди Саакашвілі (відео)

Теймураз Нішніанідзе вважає справу проти нього політичним переслідуванням

На трасі Київ-Одеса вночі прокурори намагалися вручити підозру у вчиненні злочину Теймуразу Нішніанідзе, колишньому консулу Грузії та керівнику фонду "На благо Одеси", якого звинувачують у фінансових махінаціях.

"Швидкість не більше 100, авто загружене лахами з Одеси, пост ДАІ за 80 км до Києва, якраз пару хв після півночі. Зупиняють навіть не знаю за що, після чого різко блокує машину чорний VW, ззаду ще 2 легковушки. Виходять сбушники і представники гпу. Добре, що не заламали руки", - описує подію Соломія Бобровська.




Нагадаємо, що колишнього позаштатного радника голови Одеської облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі, громадянина Грузії Теймураза Нішніанідзе підозрюють у заволодінні і розтраті майже 34 мільйонів бюджетних гривень.

Відповідно до матеріалів слідства, 20 березня 2016 року Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні №42016000000000766.

"Встановлено, що у період з серпня 2015 по лютий 2016 року Теймураз Нішніанідзе вчинив розтрату грошових коштів Благодійного фонду "На благо Одеси" на загальну суму близько 14 000 000 гривень", – йдеться в матеріалах суду.

Інший епізод - це відшкодування ПДВ за дорогі покупки ще на посту консула Грузії в Донецьку.

Слідчі підозрюють, що перебуваючи на посаді генконсула Генерального консульства Грузії в Одесі у 2011–2013 роках, Теймураз Нішніанідзе подав фіктивні документи про нібито придбання надкоштовних речей відомих брендів, серед яких Louis Vuitton, Prada, Tornabuoni, Helen Marlen.

26 травня 2016 ркоу слідчі Генпрокуратури та столичного управління СБУ провели обшуки у робочому кабінеті Теймураза Нішніанідзе та за місцем реєстрації йогофонду "На благо Одеси".

6 березня відбулося попереднє судове засідання, на якому ГПУ зобов'язали розглянути клопотання про закриття кримінальної справи.

"Маю надію, що ГПУ схаменеться і це все буде просто непорозумінням. Я готовий відповідати за будь-які свої вчинки, але дайте можливість це робити хоча б за якимись законами і без політичних замовлень", - написав тоді Теймураз Нішніанідзе.

Варто відзначити, що грузинське керівництво до цього часу не надало офіційних коментарів щодо обвинувачення колишнього дипломата.