У Путіна відхрещуються від листа Януковича з проханням ввести війська на Донбас

08:02, 10.03.2017
У Путіна відхрещуються від листа Януковича з проханням ввести війська на Донбас

Віталій Чуркін на засіданні ООН 3 березня продемонстрував лист від Януковича (Reuters)

Генеральна прокуратура Росії у рамках розслідування справи про державну зраду Віктора Януковича надіслала лист до Генеральної прокуратури України, у якому повідомила, що Янукович не звертався з проханням ввести війська на територію України.

"Прийшов лист від Генпрокуратури РФ. Пишуть, що ні Адміністрація Президента РФ, ні Совєт Федерації РФ не отримували ніякого листа Януковича про використання військ РФ на території України", - повідомив Юрій Луценко.

Він виклав фото листа на сторінці у Фейсбук.




У цей же час, Луценко нагадав про інші епізоди, що підтверджують наявність такого листа.

Насамперед, це офіційна заява Віталія Чуркіна на засіданні ООН 3 березня 2014 року, на якому він зачитав звернення Віктора Януковича.

 


Про отримання фотокопії цього листа Юрій Луценко повідомив 17 січня 2017 року. 

Текст листа та прохання Віталія Чуркіна про долучення його до матеріалів слухання в ООН 3 березня був опублікований виданням "Цензор.Нет". Судячи з фото, це додтки до листа, початок якого опублікував Юрій Луценко.

Одночасно з цим Генпрокурор України нагадав, що Янукович сам робив заяви з приводу того, що цей лист він відправляв, хоча пізніше почав відхрещуватися від нього. Він вказав, що то був не лист, а заява.

"Що врешті- решт робити з відео зустрічі Путіна із пресою в м. Ново-Огарево. Під час вказаного інтерв’ю Путін В.В., даючи відповідь на питання стосовно того, що може слугувати приводом для використання ЗС РФ на території України, неодноразово зазначив що у нього є "прямое обращение действующего и легитимного Президента Украины Януковича об использовании Вооруженных Сил для защиты жизни, свободы и здоровья граждан Украины…", - нагадав Юрій Луценко.