Генеральний секретар ООН розкрив причини гендерної нерівності

14:15, 08.03.2017
Генеральний секретар ООН розкрив причини гендерної нерівності

Посада Антоніо Гутерреша дозволяє допомагати жінкам у боротьбі за свої права

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вважає, що причиною гендерної нерівності у світі є історична нерівноправність чоловіків та жінок у світі.

"У Міжнародний жіночий день давайте пообіцяємо зробити все від нас залежне для подолання укорінених забобонів, ... для заохочення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок", - сказав він у посланні з нагоди Міжнародного жіночого дня.

Антоніу Гутерреш підкреслив, що у всьому світі спотворення традицій, культурних цінностей і основ релігії призводить до обмеження прав жінок та поширенню сексизму.

Генеральний секретар ООН відзначив, що багато жінок досі належним чином не представлені в політиці і на вищих посадах у сфері економіки.

"Незважаючи на певний прогрес, як правило, керівні посади займають чоловіки, а економічний гендерний розрив збільшується в силу застарілих уявлень і чоловічого шовінізму", - сказав глава ООН.

Генеральний секретар ООН закликав забезпечити доступ жінок до системи освіти та охорони здоров'я, а також розширити їх представленість на ринку праці.

Голова впливової міжнародної організації закликав домагатися розширення прав і можливостей жінок на всіх рівнях і надавати їм можливість бути почутими і контролювати своє життя і майбутнє нашого світу.