Росія виправдовується в Міжнародному суді ООН в Гаазі

12:12, 07.03.2017
Росія виправдовується в Міжнародному суді ООН в Гаазі

(Українська делегація в Міжнародному суді ООН планує розвіяти всі російські пропагандистські міфи)

На другому засіданні Міжнародного суду ООН в Гаазі Росія має право представити свою позицію по звинуваченнях від України в порушеннях прав людини та фінансуванні тероризму.

На засіданні присутній лише один російський пропагандистський канал Russia Today.

Російська делегація налічує 40 осіб, її очолює директор правового департаменту Міністерства закордонних справ РФ Роман Колодкін.

Лана Зеркаль, що очолює українську делегацію, повідомила, що звинувачення та виправдання Росії не будуть новими, але необхідно привергути увагу громадськості до судового процесу.

"Більшість з того, що ми почуємо буде для нас не новим, але від того не менш важким - бо складно терпіти маніпуляції і перекручування, на яких нині будується уся політика РФ щодо України", - повідомила вона.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що врезультаті судового розгляду Росію змусять зупинити поставки зброї терористам на Донбас.

"Немає жодного сумніву, що сьогодні російська машина пропаганди, брехні, маніпуляцій працюватиме в Гаазі на повну. Фіксуємо кожен факт брехні, бо й за фінансування тероризму, і за порушення прав людини, і за дискримінацію украінців і кримських татар на окупованих територіях, за заручників, за все РФ має відповідати", - написала народний депутат Ірина Геращенко.

Вона вважає, що українській делегації в Гаазі буде непросто вислуховувати про "громадянську війну", "карателів" та "хунту".

Засідання Міжнародного суду ООН у вівторок розпочалося із заяви Роман Колодкін про те, що юрисдикція суду не поширюється на заявлені Україною звинувачення.

Під час судового засідання представник Росії Ілля Рогачов звинуватив Україну у невиконанні Мінських угод та заявив, що більшість людей загинули через обстріли російської армії.

Звичайно, представник Росії повідомив, що зброя, якою воюють бойовики на Донбасі, була там до початку конфлікту.