Рахунки Януковича-молодшого в банку заблокували знову

20:05, 06.03.2017

Генпрокуратура і Держфінмоніторинг заблокували кошти Олександра Януковича  на рахунках ПАТ "Міжнародний інвестиційний банк".

 

Про це написала прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook  у понеділок.

 

"Зняття арешту з рахунків Януковича-молодшого не відбулося – ГПУ спільно з Держфінмоніторингом одразу заблокували кошти на рахунках банку. Вдячні небайдужим працівникам банку, які своєчасно проінформували прокуратуру про зняття арешту з рахунків в суді", - написала пані Сарган.

 

Подробиці обіцяють повідомити у вівторок.

 

Зазначимо, Печерський районний суд Києва своєю постановою зняв арешт з 312,5 млн грн, які надійшли в Міжнародний інвестиційний банк від Всеукраїнського банку розвитку. Відповідну постанову було оприлюднено 2 березня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

І це при тому, що вказані мільйони є предметом кримінального правопорушення, а їх фактичним власником є син колишнього президента і власник Всеукраїнського банку розвитку Олександр Янукович.

 

За інформацією Державної служби фінансового моніторингу, 312, 5 млн. грн. було перераховано 10 січня 2017 року.

 

Представники Міжнародного інвестиційного банку заявили, що не погоджували перерахування на свої рахунки коштів Януковича-молодшого, і що ця подія стала для банку «несподіваною».