Через Романа Насірова знову замінували Солом’янський райсуд Києва (фото)

18:10, 06.03.2017
Через Романа Насірова знову замінували Солом’янський райсуд Києва (фото)

Роман Насіров вже не лежить, а сидить у суді.

Суддя Солом’янського райсуду Києва Олександр Бобровник оголосив перерву під час розгляду питання щодо обрання запобіжного заходу відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову в понеділок. Причина: анонімний дзвінок про замінування будівлі суду.

 

Про це повідомляють журналісти, яких попросили залишити судову залу під приводом "випробування технічних засобів".

 

В будівлі суду працюють вибухотехніки. Працівників суду евакуювали. На вулиці неподалік стоїть пожежна машина.

 

 

Зазначимо, що минулої суботи засідання суду щодо Насірова також було відтерміновано через анонімний звінок про замінування будівлі. При цьому, вже третій день поспіль захисники посадовця, підозрюваного у корупції, усіляко затягують процес обрання йому міри запобіжного заходу.  

 

 

У понеділок засідання суду також тривало лише кілька годин. Спочатку суддя Бобровник відмовив захисникам Насірова, які клопотали щодо проведення судово-медичної експертизи свого клієнта.

 

Суддя мотивував це рішення тим, що раніше НАБУ надавало суду документи про стан здоров'я Насірова з Інституту кардіології. Адже на думку прокурорів, «судове засідання перетворюється на оцінку медичних критеріїв і затягується».

 

Після цього старший співробітник Інституту кардіології імені Стражеска Максим Соколов засвідчив у суді, що за результатами обстеження від 4 березня Роман Насіров може брати участь у судовому засіданні.

 

"На момент огляду він був контактним, він все розумів, що його запитують. Гіпертонічними хворобами в нашій країні хворіє 12 мільйонів людей. Це не страшна перепона, щоб брати участь у засіданні", - повідомив лікар.

 

Тоді як Насіров звинуватив Соколова у скоєнні злочину, оскільки він не надавав лікарям дозволу оголосити стан його здоров'я.

 

«Ця людина взагалі не може бути свідком. Тому що ця особа зізналася в злочині. Його треба затримати просто в залі суду», – обурювався адвокат Насірова Ігор Черезов.

 

Разом з тим суддя не дозволив нікого затримувати.

 

Нагадаємо, в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

 

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров завдав державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування.

 

У неділю громадські активісти почали пікетувати будівлю суду, побоюючись, що Насіров може втекти після того, як сплив термін його попереднього затримання на три доби.

 

Відтак, посадовець змушений був ночувати у суді, йому так і не вдалося піти звідти.