Росія і НАТО провели переговори високого рівня вперше після анексії Криму

08:50, 04.03.2017

Чільні військові високопосадовці Росії і країн-держав НАТО провели перші прямі переговори за останні три роки, відколи Північноатлантичний союз перервав із Росією практичні контакти через російську агресію проти України.

 

Як зазначили у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, телефонну розмову провели голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел і голова Генерального штабу Збройних сил Росії генерал Валерій Герасимов. Обидва генерали домовилися залишатися на зв’язку, повідомляє Радіо Свобода.

 

"У Москві заявили, що в перебігу розмови йшлося про відновлення співпраці, відвернення випадкових інцидентів між збройними силами сторін та інші нагальні безпекові питання", – йдеться в публікації.

 

При цьому, як заявила російська сторона, генерал Герасимов висловив занепокоєння через "значне посилення військової активності НАТО біля кордонів Росії".

 

Обидві сторони підтвердили необхідність "взаємних кроків для зменшення напруженості і стабілізації становища в Європі", заявили в Москві.

 

Нагадаємо, відносини між НАТО й Росією різко погіршилися після окупації Росією українського Криму, а потім і внаслідок агресії на частині українського Донбасу.

 

Північноатлантичний союз перервав усю практичну співпрацю з Москвою, але залишив можливість політичних контактів.