Луганські сепаратисти вводять тимчасові адміністрації на шахтах Ахметова

19:27, 28.02.2017

Самопроголошені ватажки бойовиків терористичної ЛНР оголосили про введення так званих «тимчасових адміністрацій» на трьох підприємствах вугледобувної промисловості окупованої частини Луганщини з 1 березня. Усі підприємства належать олігарху Рінату Ахметову.

 

Про це повідомляють інформаційні ресурси сепаратистів Луганська у вівторок.

 

Зокрема, список зареєстрованих на вільній території України підприємств, які тимчасово перебувають під контролем бойовиків, опублікований в "указі" окупаційної влади.

 

Йдеться про ПАТ "Краснодонвугілля", ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит" і ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит", які належать Ахметову.

 

При цьому, бойовики не оприлюднили доповнення до цього «указу».

 

Нагадаємо, напередодні ватажки терористичних ДНР і ЛНР заявили про намір ввести зовнішнє управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які перебувають на окупованій території Донбасу, якщо до 1 березня не буде припинено торгівельну блокаду залізничних шляхів на контрольованій Україною території.

 

У вівторок бойовики в окупованих Донецьку, Макіївці та Харцизьку заблокували роботу пунктів видачі гуманітарної допомоги фонду Ріната Ахметова "Допоможемо".

 

Крім того, бойовики вимагають від усіх компаній з 1 березня зареєструватися і почати платити податки в «бюджет» сепаратистів.

 

Поблизу станції "Кривий Торець" стався напад на блокувальників з боку десятків молодиків у вівторок. Постраждалі кажуть, що нападники працюють в охоронних фірмах Ахметова